Rugpjūtis 2023

5 patarimai geriems santykiams per atstumą

Ne visi turi galimybes šalia vienas kito. Dėl darbo ar kitų priežasčių santykiai gali būti kuriami ir per nuotolį, tik retkarčiais susitinkant gyvai. Tai nėra paprasta, tikrai neskirta kiekvienam – bet meilė yra meilė. Ir jei tikrai myli – įveiki visus išbandymus. Pateikiame jums kelis patarimus kaip tokio tipo santykius puoselėti.

9 patarimai gėjams ir biseksualiems vyrams, kurie ieško rimtų santykių

Ne visiems gėjams ir biseksualiems vyrams pavyksta lengvai susirasti vaikiną su kuriuo galėtų užmegzti ilgalaikius santykius. Kai kurios paieškos užtrunka pakankamai ilgai ir kelia tokius klausimus: „ar su manimi kažkas negerai?“, „kodėl aš niekam neįdomus?“, arba „gal man lemta būti vienam?“ ir pan. Norime jums pateikti kelis paprastus patarimus, kurie gali padėti jums atrasti tą vienintelį.

Skundžiamas teismo sprendimas neregistruoti tos pačios lyties asmenų santuokos

Teismui atmetus tos pačios lyties asmenų prašymą registruoti jų santuoką, šis sprendimas apskųstas apeliacine tvarka. Pareiškėjai mano, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nepagrįstą nutartį, nes ignoravo tarptautinės teisės normas, jų nenagrinėjo bei paneigė poros teisę į šeimą tik dėl jos narių seksualinės orientacijos.

PAMATYK. Mančesterio LGBTQ+ eitynėse paminėtas santuokų įteisinimo dešimtmetis (foto, video)

Tūkstančiai vaivorykštėmis pasipuošusių žmonių dalyvavo Mančesterio kasmetinėse eitynėse. Renginys buvo skirtas tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo 10 metų sukakčiai paminėti.

Mirties bausmė gėjams – tokį įstatymą svarsto priimti Irakas

Praėjus kelioms dienoms po to, kai Irakas uždraudė vartoti žodžius „homoseksualumas“ ir „lytis“, šalies parlamentas ėmėsi naujo įstatymo. Juo numatoma mirties bausmė už tos pačios lyties asmenų santykius. Trans žmonėms grėstų įkalinimas.