Šiandien yra Šiuo metu yra prisijungę 37 svečiai ir 8 nariai Jūs esate neprisijungęs |
Naudotojas Slaptažodis Prisiminti mane šiame kompiuteryje
| registruotis | Lietuvos vėliava Angliška vėliava
Visuomeninė Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainė
CS Presario

Paremkite GayLine

SMS parama

Apklausa

Sužinojęs, kad prekės gamintojas ar paslaugos teikėjas priešiškas LGBT, jūs:

Rezultatai | Kitos apklausos

Balsų: 239, komentarų: 29

Reklama

Diskusijos

Moderatorius: erase

Diskusijos » Bendros »Dar viena tema apie Santuokas

4 puslapiai 1 | 2 | 3 | 4

Dar viena tema apie Santuokas

janusas, 20 m.

Fanatikas

Narys nuo: Lie 03, 2009

Siuntimai: 285

Nuo: klp-vln-kl p

Nusiųsta: 2010-07-29 13:32
Sveiki,
ka tik Gayline tinklapyje perskaiciau straipsni "TJA straipsnių ciklo apie vienos lyties porų teisinį registravimą Lietuvoje pristatymas". Visi zinome ,kad Lietuvoje homoseksuali santuoka nera legali ir neaisku kuomet ji bus legalizuota. Galbut Lietuva isties taps paskutine salimi Europoje kuri tai leis. Taciau argi nebutu TJA pasiulyta iseitis puikia alternatyva santuokai? Zinoma, nei zagse, nei baznycioj musu nepriims, taciau visiskai realu ,kaip mineta straipsnyje, itvirtinti savo teises tokiose partnerio gyvenimo srityse kaip paveldėjimas, sugyventinio atstovavimas, bendro gyvenimo, turto, gyvenamosios vietos naudojimas ir vaikų auginimas. Juk isties yra svarbiausia ne santuokos faktas (jei nesivadovausim vien tik principiniais nuostatais) ,taciau santuokos suteikiamos teises. Beje, juk galima atlikti ir simbolines "apeigas" su ziedu apsikeitimu,pasizadejimais, o vietoj dokumentu pasirasymo zagse uztvirtintume kitos rusies dokumentus notariate. Gal tuomet musu "brangiausia, teisingiausia ir mylimiausia" valdzia suprastu ,jog nebera prasmes drausti tos pacios lyties zmoniu santuokas, jei faktiskai jos jau kaip ir egzistuotu Lietuvos valstybeje? Butu malonu isgirsti Jusu nuomone siuo klausimu

Lahophop, 31 m.

Aistruolė

Narys nuo: Lap 12, 2009

Siuntimai: 188

Nuo: Vilnius

Nusiųsta: 2010-07-29 18:28

2010-07-29 13:32, janusas parašė:
Sveiki,
ka tik Gayline tinklapyje perskaiciau straipsni "TJA straipsnių ciklo apie vienos lyties porų teisinį registravimą Lietuvoje pristatymas". Visi zinome ,kad Lietuvoje homoseksuali santuoka nera legali ir neaisku kuomet ji bus legalizuota. Galbut Lietuva isties taps paskutine salimi Europoje kuri tai leis. Taciau argi nebutu TJA pasiulyta iseitis puikia alternatyva santuokai? Zinoma, nei zagse, nei baznycioj musu nepriims, taciau visiskai realu ,kaip mineta straipsnyje, itvirtinti savo teises tokiose partnerio gyvenimo srityse kaip paveldėjimas, sugyventinio atstovavimas, bendro gyvenimo, turto, gyvenamosios vietos naudojimas ir vaikų auginimas. Juk isties yra svarbiausia ne santuokos faktas (jei nesivadovausim vien tik principiniais nuostatais) ,taciau santuokos suteikiamos teises. Beje, juk galima atlikti ir simbolines "apeigas" su ziedu apsikeitimu,pasizadejimais, o vietoj dokumentu pasirasymo zagse uztvirtintume kitos rusies dokumentus notariate. Gal tuomet musu "brangiausia, teisingiausia ir mylimiausia" valdzia suprastu ,jog nebera prasmes drausti tos pacios lyties zmoniu santuokas, jei faktiskai jos jau kaip ir egzistuotu Lietuvos valstybeje? Butu malonu isgirsti Jusu nuomone siuo klausimu

simbolines apeigas rengti galima ir kodėl gi ne

aišku, joks notaras jokių tvirtinančių dokumentų netvirtins neturi teisės.

Bet...jei nori nenori, o būtų LT sudaryta X skaičius "simbolinių" santuokų, vis tiek tai gali būti poveikio priemonė valdžiai.

janusas, 20 m.

Fanatikas

Narys nuo: Lie 03, 2009

Siuntimai: 285

Nuo: klp-vln-kl p

Nusiųsta: 2010-07-29 23:27
simbolines apeigas rengti galima ir kodėl gi ne

aišku, joks notaras jokių tvirtinančių dokumentų netvirtins neturi teisės.

Bet...jei nori nenori, o būtų LT sudaryta X skaičius "simbolinių" santuokų, vis tiek tai gali būti poveikio priemonė valdžiai.
[/quote]
ne ne, ne visai mane supratai, as neturiu omenyje dokumentu identisku santuoku rumuos pasirasomu dokumentams. Taciau kazka panasaus i atskira dokumentu rinkini suteikianti panasias teises. Juk yra toks dalykas kaip testamentas, galima padaryti jos tarkim nekilnojamas turtas taptu bendras ir panasaus pobudzio dokumentus. Notaras neturi teises ju netvirtinti, juk techniskai tu gali su savo turtu,gyvenama vieta daryt ka nori. Manau pasikonsultavus su teisininkais galima surinkti atskirus dokumentus kuriu teisine reiksme butu maksimaliai panasi i santuokos suteikiamas teises ir pareigas. Jei neklystu tai butent tokia galimybe ir pristatys Tja straipsniu ciklas apie "lyties porų teisinį registravimą Lietuvoje". O kas del simboliniu santuoku,tai tikrai manau,kad butu verta tai daryti, gal tai isties butu spyris i 141 uzpakali Lietuvoje

rancour, 25 m.

Legenda

Narys nuo: Rgp 12, 2008

Siuntimai: 3714

Nusiųsta: 2010-07-30 07:22
apskritai, žmonės, kurie visiškai neturi jokių idėjų, kaip spręsti vieną ar kitą problemą, dažnai linkę į pasvaičiojimus viena ar kita tema. pageidautina apie politiką, teisę ir religiją. ir tu siųsk nesiuntęs, vistiek nepajudins savo subinės ir nepagooglins "Civilinis Kodeksas" ir gink dieve nesusiras jame tokios santykių formos kaip "partnerystė" (penkiasdešimt pirmas skyrius, jungtinė veikla).

Lahophop, 31 m.

Aistruolė

Nusiųsta: 2010-07-30 08:27
rancour, a tu ką čia savo sarkazmu norėjai pasakyt?
kad LT seniai homoseksualios partnerystės leidžiamos, tik visi kvaili & nesupranta?

rancour, 25 m.

Legenda

Nusiųsta: 2010-07-31 12:12

2010-07-30 08:27, Lahophop parašė:
kad LT seniai homoseksualios partnerystės leidžiamos, tik visi kvaili & nesupranta?

būtent tau norėjau pasakyti, kad prieš žodį partnerystė nebūtinai turi eiti žodis "homoseksuali". taučiau selektyvus regėjimas ne tavo vienos bėda. kaip ir siauraprotiškumas bei fantazijos trūkumas.

Lahophop, 31 m.

Aistruolė

Nusiųsta: 2010-07-31 12:31

2010-07-31 12:12, rancour parašė:

2010-07-30 08:27, Lahophop parašė:

būtent tau norėjau pasakyti, kad prieš žodį partnerystė nebūtinai turi eiti žodis "homoseksuali". taučiau selektyvus regėjimas ne tavo vienos bėda. kaip ir siauraprotiškumas bei fantazijos trūkumas.

Good one.

Mano siauraprotišką, selektyvų regėjimą bei fantazijos trūkumą matai suformavo žalingos teisės žinios bei darbas.

Bet dideliausios sėkmės registruojant NEhomoseksualią vienos lyties partnerystę

rancour, 25 m.

Legenda

Nusiųsta: 2010-07-31 15:31

2010-07-31 12:31, Lahophop parašė:
Good one.

Mano siauraprotišką, selektyvų regėjimą bei fantazijos trūkumą matai suformavo žalingos teisės žinios bei darbas.

tuojau pat, kai pajusiu tam poreikį.va, jau pajutau. va, registruoju.

P.S. žmogus, kuris siekia įteisinti savo santykius, domisi labiau rezultatu, nei forma. jei siekčiau įteisinti savo santykius su kokiu nors žmogumi, man visiškai nerūpėtų kaip vadinasi tie santykiai, man rūpėtų tik kokias teisines pasekmes jie lemia. o dvidešimties ar penkiasdešimties metų, kad galėčiau užsinorėjęs santykius įteisinti, laukti neketinu. ir man tikrai nerūpi ar kur nors paminimas žodis"homoseksuali" ar ne. tai politinių žaidimų tema, o ne mano asmeninio gyvenimo.

medus_atsargiai, 32 m.

Meistrė

Narys nuo: Vas 07, 2007

Siuntimai: 1050

Nuo: Oslo

Nusiųsta: 2010-07-31 18:11

2010-07-31 15:31, rancour parašė:

2010-07-31 12:31, Lahophop parašė:
Good one.

tuojau pat, kai pajusiu tam poreikį.va, jau pajutau. va, registruoju.

P.S. žmogus, kuris siekia įteisinti savo santykius, domisi labiau rezultatu, nei forma. jei siekčiau įteisinti savo santykius su kokiu nors žmogumi, man visiškai nerūpėtų kaip vadinasi tie santykiai, man rūpėtų tik kokias teisines pasekmes jie lemia. o dvidešimties ar penkiasdešimties metų, kad galėčiau užsinorėjęs santykius įteisinti, laukti neketinu. ir man tikrai nerūpi ar kur nors paminimas žodis"homoseksuali" ar ne. tai politinių žaidimų tema, o ne mano asmeninio gyvenimo.

Yra dar socialinis gyvenimas. Be to siekiamas rezultatas yra ne vien tavo ar mano asmeninis gyvenimas, bet jų pripažinimas kaip pilnateisiu ne vien juridiškai.

rancour, 25 m.

Legenda

Nusiųsta: 2010-08-01 01:18

2010-07-31 18:11, medus_atsargiai parašė:

Yra dar socialinis gyvenimas. Be to siekiamas rezultatas yra ne vien tavo ar mano asmeninis gyvenimas, bet jų pripažinimas kaip pilnateisiu ne vien juridiškai.

o taip, tau dar reikia, kad tavo santykius garbintų jaunos ir nekaltos mergelės.

neramioji, 35 m.

Mėgėja

Narys nuo: Spa 07, 2008

Siuntimai: 17

Nuo: vilnius

Nusiųsta: 2010-08-01 01:22
ar kas bandete pirstis savo antrai pusei ir kaip tai darete?

Oxious, 38 m.

Gayline.lt administratorius

Narys nuo: Lie 11, 2001

Siuntimai: 3207

Nuo: Kaunas.

Nusiųsta: 2010-08-01 01:28
Lietuvoje nėra jokių partnerysčių. Nei homoseksualių, nei heteroseksualių. Seimas gražino partnerystės įstatymą tobulinti dar 2004. Iki šiol tobulina. Galima verstis per galva ir išsidirbinėti, bandant išsisukti dešimčia kitokių įstatymų: dėl paveldėjimo, bendros nuosavybės ir t.t. Tai kažkiek gelbėja, tačiau yra nepilnaverčiai surogatai.

medus_atsargiai, 32 m.

Meistrė

Narys nuo: Vas 07, 2007

Siuntimai: 1050

Nuo: Oslo

Nusiųsta: 2010-08-01 09:49

2010-08-01 01:18, rancour parašė:

o taip, tau dar reikia, kad tavo santykius garbintų jaunos ir nekaltos mergelės.

:} su veidrodžiu kalbiesi :} čia taip arogantams būna??? be išdidumo, pasipūtimo, akiplėšiškumo ir kitų niekinimo (neįsižeisk, čia tik tarptautinių žodžių žodyno citavimas) :} ir aplamai vien tik poza.
Jei grįžtant nuo lyrikos prie "Civilinio Kodekso" - labai įdomu, kad šitoks selektyvaus regėjimo, siauraprotiškumo, bei fantazijos trūkumo pastebėjimas žmonėse, kurie visiškai neturi jokių idėjų pasirodė tik po to, kai čia atsirado straipsnių ciklas šia tema :}
turbūt jauteisi vienišas ir neišgirstas?? o, taip??

rancour, 25 m.

Legenda

Nusiųsta: 2010-08-01 10:29

2010-08-01 09:49, medus_atsargiai parašė:

2010-08-01 01:18, rancour parašė:

:} su veidrodžiu kalbiesi :} čia taip arogantams būna??? be išdidumo, pasipūtimo, akiplėšiškumo ir kitų niekinimo (neįsižeisk, čia tik tarptautinių žodžių žodyno citavimas) :} ir aplamai vien tik poza.
Jei grįžtant nuo lyrikos prie "Civilinio Kodekso" - labai įdomu, kad šitoks selektyvaus regėjimo, siauraprotiškumo, bei fantazijos trūkumo pastebėjimas žmonėse, kurie visiškai neturi jokių idėjų pasirodė tik po to, kai čia atsirado straipsnių ciklas šia tema :}
turbūt jauteisi vienišas ir neišgirstas?? o, taip??

na, kadangi tu esi žiopla, tai žinoma nesi mačiusi, kaip apskritai KIEKVIENOJE temoje susijusioje su santuoka, prastuminėju CK penkiasdešimt pirmą straipsnį. apskritai, tai ne tamstai mane kaltinti arogancija. nes jos neturiu nė per nago juodymą. ką jau kalbėti apie kitas isivaizduojamas mano ydas.o ir apskritai, nei viena jų nėra tokia pasislykštėtina kaip apsirijimas. tad, ške, prima prieš traukdama iš mano akies krislą, malonėk iš savosios rastą išsilupti.

Komjaunuolis, 19 m.

Mėgėja

Narys nuo: Lie 19, 2010

Siuntimai: 47

Nuo:

Nusiųsta: 2010-08-01 10:49
tai pasak rancour yra kažkokia alternatyva?
gal galima išsamiau?
nes mums išsiblaškėliams ir žiopliams, civilinis kodeksas jokiom alternatyvom tarp vienos lyties asmenų nekvepia.

(nebent turtinė)
Eiti į puslapį: 1 | 2 | 3 | 4
Peršokti į: