Apklausa
Jūsų santykiai su antrąja puse šiuo metu?
Balsų: 454, komentarų: 5
Renginiai
SOHO LIVE - Birutė Dambrauskaitė 04/27 22:00 - 04/28 07:00, SOHO CLUB, Vilnius
Sauna Afterparty @ Glamour Gay Sauna 04/27 22:00 - 04/28 08:00, Glamour Gay Sauna, Vilnius
Keep Calm and Party w Me @ SOHO 04/28 22:00 - 04/29 07:00, SOHO CLUB, Vilnius
Gay Naked party @ Glamour Gay Sauna 04/28 22:00 - 04/29 08:00, Glamour Gay Sauna, Vilnius
Sunday Chill @ Glamour Gay Sauna 04/29 20:00 - 04/30 03:00, Glamour Gay Sauna, Vilnius
Visi renginiai »Moderatorius: Aivmed
Diskusijos » Bendros »Mėgstamiausi eilėraščiai
Mėgstamiausi eilėraščiai
morgana, 24 m. Entuziastė ![]() Narys nuo: Sau 12, 2009 Siuntimai: 66 Vietovė: pasiklausk :P |
![]() RYTAS. KITAS ĮSIKŪNIJIMAS
Prisikėlusi iš mirusiųjų slampinėčiau pajūriu, prisirinkčiau pilnas kišenes kriauklių, klausyčiaus ir klausyčiaus bangų ošimo, kol pagaliau pamirščiau, kaip barbeno žemės grumstai į karsto dangtį. [J.Ivanauskaitė] |
BUPYC-del, 36 m. Dievas ![]() Narys nuo: Spa 03, 2009 Siuntimai: 9289 Vietovė: Вильн юс |
![]() Да,я знаю, что жить тяжело, В страшной темнице совсем не светло. Я вижу и тучи,и дождь, и метель, И солнце закат, и грязный апрель.
Бывает так грустно, и кажется,что Никто и ничто,ни это,ни то Помочь не сумеет,настанет беда. Но плакать?! Ну, нет уж, поверь -никогда! Такой уж характер, и нужно всего Всего!Быть сильнее! Неважно: что, кто, Проблемы, заботы окружат тебя, Но плакать?! Смешно! Ты пойми-никогда! И только когда к тебе радость придет И тихо,смеясь, за собой позовет, Ты можешь заплакать. Хоть в голос, навзрыд. И пусть кто угодно тебя в том винит. Неважно! Ведь жизнь эта всё же твоя. Какая уж есть: судьба непроста. И часто у жихни кусочек, чтоб взять За это ты многое должен отдать. |
aistrele, 37 m. Aistruolė ![]() Narys nuo: Lap 06, 2010 Siuntimai: 186 Vietovė: Kaunas |
![]() Naktim šaukiu aš tavo vardą
Šaukiu, prašau, kad grižtumei atgal, Bet tu toli ir negirdi to šauksmo, O taip norėčiau, kad išgirstum jį... Naktim matau aš tavo veidą Ir ašara nurieda skruostu man, Bet tu toli ir nejauti to skausmo, O taip norėčiau, kad pajustum jį... Išgirstum šauksmą, Pajustum skausmą, Ir gal tada suprastum Kaip mylima esi... |
avieciu-uogiene, 26 m. Meistrė ![]() Narys nuo: Lap 22, 2010 Siuntimai: 1096 Vietovė: Klaipėda |
![]() Man beprotiškai patinka Just. Marcinkevičiaus eilėraščiai. Juose tiek daug nuoširdau paprastumo... Jis nbene vienintelis poetas, kurio eilėraščiuose randu viską.
Justinas Marcinkevičius „ ... „ kur nors manęs nėra kur nors turėčiau būti kažkas manęs neras rugsėjy ar rugpjūty trumpėjančioj dienoj ilgėjančioj nakty nutolstančioj dainoj galbūt visai arti |
avieciu-uogiene, 26 m. Meistrė ![]() Narys nuo: Lap 22, 2010 Siuntimai: 1096 Vietovė: Klaipėda |
![]() O štai šį eilėraštį gavau laiške, nuo draugės.
B. Žilytė "Apsisprendimas" Vidurnaktis vėluoja užsilikusiems aš tai žinau sklaidydamas tylius vienatvės laiškus ten man pasakoji kaip išsikalba vėjūkščio įsiubuotos didelės aguonų galvos Paskui prasideda lietus - iš tolo atšlama kaip sodas prieš saulės patekėjimą jo įneršis nykus kada atsimuša į langą į širšių nuskustas senas lentas Vidurnaktis tu ir lietus užsikalbėję didelės aguonų galvos apsisprendimas ką išsaugot kad liktum savo atminty dar kartą prisikėlusi - jau ne kasdienybei O nugalėti - tie kurie sutiks kad buvo nugalėti - - - Turiu tokią gan kvailą madą, visada visada visada, kai atrašinėju į laiškus ar pati rašau kažkam - vis įdedu po kelis eilėraščius. Kartą draugė apie tai pasakė : "Man patinka naktimis skaityti tavo laiškus ir eilėraščius juose". Stebuklinga. |
BUPYC-del, 36 m. Dievas ![]() Narys nuo: Spa 03, 2009 Siuntimai: 9289 Vietovė: Вильн юс |
![]() Жизнь научит смеяться сквозь слезы,
Жизнь научит бесстрашным быть в страхе, Усмехаться в ответ на угрозы, Не дрожать, когда лают собаки. Жизнь научит любить, кого любишь, Ненавидеть, кого ненавидишь, Забывать то, чего не забудешь, И не видеть того, чего видишь. Полагать за реальность кошмары, И во лжи видеть горькую правду, Принимать хладнокровно удары, Презирать и презренье, и славу. Жизнь научит ценить, что теряешь, Не жалеть того, что имеешь, И прощать то, чего не прощаешь, И не верить тому, кому веришь. И, командуя, слушать команды, И лететь на сломанных крыльях... Жизнь научит быть сильными - слабых, Жизнь научит быть слабыми - сильных |
Viesassonis, 28 m. Entuziastas ![]() Narys nuo: Gru 05, 2010 Siuntimai: 69 Vietovė: Kaunas |
![]() Ir vienąkart, pavasari,
Tu vėl atjosi drąsiai - O mylimas pavasari, Manęs jau neberasi... Sulaikęs juodbėrį staiga, Į žemę pažiūrėsi: Ir žemė taps žiedais marga ... Aš diemedžiu žydėsiu... (S.Nėris "Diemedžiu žydėsiu" ![]() Neįsivaizduoju gražesnių minčių, ideali S. Nėries kūryba ![]() ![]() |
sakul, 18 m. Entuziastas ![]() Narys nuo: Gru 28, 2010 Siuntimai: 51 Vietovė: Kaunas |
![]() Janina Degutytė
ANTIGONĖ Lik sveikas, sužadėtini, — nebučiavau dar tavęs. Lik sveikas, sūnau, — kuris niekados nebūsi. Meilė mane čia atvedė — meilė išves . . . Taip virpa pratiestoj saujoj paryčio vėjo gūsis . .. Aš grįšiu. Aš tūkstantį kartų grįšiu — Pusiaunakčiais aidinčiais laidoti savo brolių. Per ugniavietes, per smėlio raudoną, Per lietum pritvinkusį molį — Grįšiu. Aš ateisiu basa. Mano rankos beginklės ir tuščios, Mano rankos — tik meilei .. . Daugiau jos nieko nemoka. O jie — ir keiks mane, ir pečiais abejingai gūžčios, Ir tūkstantį kartų teis. Daugiau jie nieko nemoka. Jiems kaip vaiduoklis — eisiu per žemę sūrią — Tą mūšio lauką — laidoti brolių — baltų ir juodų . .. Kol tironiškos rankos šešėlis žemę slegia ir jūrą, Kol vergo vardas gėda tebedega ant veidų . .. Pusiaunakčiais aidinčiais eisiu — tūkstantį kartų! — Tamsa, tavo kūną užklojusia alsuot. . . Tavo galvą bejėgę priglausti, prie šono padėti kardą, — Tūkstantį kart pasmerkta — Antigonė — tavo sesuo! |
Lahophop, 38 m. Fanatikė ![]() Narys nuo: Lap 12, 2009 Siuntimai: 264 Vietovė: Sverige |
![]() vieną čia neseniai skaičiau, patiko palyginimai
![]() Of course it hurts when buds burst. Otherwise why would spring hesitate? Why would all our fervent longing be bound in the frozen bitter haze? The bud was the casing all winter. What is this new thing, which consumes and bursts? Of course it hurts when buds burst, pain for that which grows and for that which envelops. Of course it is hard when drops fall. Trembling with fear they hang heavy, clammer on the branch, swell and slide - the weight pulls them down, how they cling. Hard to be uncertain, afraid and divided, hard to feel the deep pulling and calling, yet sit there and just quiver - hard to want to stay and to want to fall. Then, at the point of agony and when all is beyond help, the tree's buds burst as if in jubilation, then, when fear no longer exists, the branch's drops tumble in a shimmer, forgetting that they were afraid of the new, forgetting that they were fearful of the journey - feeling for a second their greatest security, resting in the trust that creates the world. by Karin Boye |
garbanele, 26 m. Mėgėja ![]() Narys nuo: Gru 18, 2010 Siuntimai: 24 Vietovė: |
![]() Henrikas Radauskas
LIETUS Lietus plonom stiklinėm kojom Po visą sodą bėginėja. Lazdyno žalsvos šakos moja, Džiaugsmingai krūpčioja alėja. Miško aikštelėj senas beržas Iškėlė žalią kiaurą skėtį, Ir iš vandens purienos veržias Pasaulį auksu sužavėti. Geltonu vingiu žaibas liejas, Nurieda dundesys platus. Po visą žemę bėginėja Stiklinėm kojom tas lietus. |
On_Shore, 27 m. Entuziastė ![]() Narys nuo: Rgs 03, 2010 Siuntimai: 72 Vietovė: |
![]() J.E "Ten"
Ten uz giriu, toli, As girdėjau kadais, Mėlynuoja salis Mėlyna kaip linai, Ten seneliai jauni, O tėvai - kaip vaikai, Ten sueina visi Nukeliauti keliai. Miega tavo zaislai Ten toli palikti, Ir kas buvo seniai - Ten be galo arti, Kai vaidenasi toliuos, Ko niekad nebus - Tai salis mėlynoji Tau siunčia sapnus, Ką seniai pamirsai, Ten surasti gali, Nebuvau as tenai, - Bet yra ta salis. |
DrugeliuMetas, 29 m. Dievas ![]() Narys nuo: Spa 01, 2008 Siuntimai: 9579 Vietovė: Klaipėda |
![]()
Nuostabus! ![]() |
ungaro, 34 m. Mėgėjas ![]() Narys nuo: Lap 11, 2008 Siuntimai: 39 Vietovė: Šiauliai |
![]() Krepšinis
Apie jį visi tik kalba, Suka laikrodžius ir galvas, - Aš maniau kadais mažiukas - Tai bulviakasis kolūky! Kai išvydau ekrane, Paaiškėjo – ne ir ne! Nieks ten nearia, nesėja, Traktoriais nevažinėja. Vienas ginas, kitas puola, Trečias ant grindų parpuola, O visų ilgiausias dėdė Moka iš viršaus įdėti. Vienas dėdė – pagrindinis, Kitas sėdi – atsarginis, Dvi komandos po penkis, Ir visi jie – nemenki. O teisėjas – tai mažytis, Kam reikėtų jo klausyti? Kad sušvilps – net sienos virpa! Gal milicijoj jis dirba? Būna tarp didžių žaidėjų Ir mažų nelyg teisėjų - Šokinėja baisiai mikliai Kaip gamybiniai rodikliai. Susikimba dičkiai bartis - Mažas šmurkšteli pro tarpą… Dičkis kamuolį pasuoja - Mažas – capt jį – ir į kojas… Dičkis pyksta – šoka vytis, Bet labai vikrus mažytis - Šast po krepšiu kaip po šluota, Ir dainelė sudainuota… Juozas Erlickas |
ungaro, 34 m. Mėgėjas ![]() Narys nuo: Lap 11, 2008 Siuntimai: 39 Vietovė: Šiauliai |
![]() IŠEITI, AR – NE?
Kai lendu į upe šaltą Ar lakstau kieme be palto, Kai skaitau per naktį knygą, Ar, parodęs vartams špygą, Įlendu į sodą dėdės, Tučtuojau įspėja tėtis: „Ką, vaikeli, tu darai?! Ar iš proto išėjai?!“ Taip tos kalbos nukankino, Kad keista mintis man gimė Sykį reik išeit iš proto, Pažiūrėt, kaip ten atrodo! Neblogai tenai, matyt,– Viską galima daryt!.. Tik baisoka – kelio gal Neberasiu grįžt atgal… Juozas Erlickas |
garbanele, 26 m. Mėgėja ![]() Narys nuo: Gru 18, 2010 Siuntimai: 24 Vietovė: |
![]() A. Mackus
NETIKĖJIMAS Nebeieškokime - mes nieko nesurasime: nei žemės, nei pavasario, žaliom raidėm užrašomo, tik vakarą ir elgetas smuikuojančius prie katedrų. Nebeieškokime - mes nieko nesurasime, kol patys sau nebūsime ir žemės, ir pavasariai. |