Liepa 2023

Lamantinas mirė po „didelio intensyvumo“ homoseksualaus sekso

Tokios tos pirmadienio naujienos. Tikriausiai tokių žinių nesitikėjote, bet tai įvyko ir apie tai skelbia daugelis užsienio naujienų portalų. Kaip pranešė „The New York Post“, Floridos lamantinas mirė dėl labai intensyvaus sekso su kitu vyriškos giminės savo rūšies atstovu.

Teismas netenkino prašymo registruoti tos pačios lyties asmenų santuoką

Penktadienį Vilniaus apylinkės teismas nusprendė netenkinti ilgus metus kartu gyvenančios tos pačios lyties asmenų poros prašymo įpareigoti Vilniaus miesto civilinės metrikacijos įstaigą įregistruoti pareiškėjų santuoką, o jų sudarytą vedybų sutartį įregistruoti Vedybų sutarčių registre. Pora neslepia nusivylimo ir sako, kad kova tik prasideda.

PROTESTAS. Trans vyrai nusprendė dalyvauti Italijos moterų grožio konkurse

Daugiau nei 100 trans vyrų nusprendė užsiregistruoti ir varžytis „Mis Italija“ grožio konkurse po to, kai jo organizatorė pareiškė neleisianti translytėms moterims jame dalyvauti. Taip vyrai solidarizuojasi su moterimis ir reiškia nepritarimą konkurso organizatorių sprendimui.

Ar Lenkijoje išnyks zonos be LGBT? Imamasi teisinių veiksmų jas naikinti

Lietuvoje šeimų sąjūdžiui toliau stengiantis destabilizuoti padėtį Lietuvoje sekant kai kurių Lenkijos savivaldybių pėdomis, čia kovoti su homofobiniais politikų sprendimais imasi naujai paskirtas ombudsmenas. Daugybė Lenkijos miestų ir miestelių priėmė nutarimus, paskelbusius tam tikras teritorijas „zonomis be LGBT“. Vienu metu tokios zonos apėmė trečdalį šalies teritorijos. Dėka aktyvistų kovos ir Europos Sąjungos žingsnių prieš šiuos sprendimus, šiandien tokių teritorijų gerokai sumažėjo.

Indijos LGBT pora: „Mano tėvai buvo pasirengę mane nužudyti, kad apgintų savo garbę“

Kai 17-metis Manoj, kuris gimė su moteriškos lyties požymiais, savo šeimai pasakė, kad jaučiasi vyru ir myli moterį, jis vos išvengė mirties. Tėvai surišo jo rankas ir kojas, stipriai sumušė ir uždarė namuose, tėvas grasino jį nužudyti.

Šveicarijos laikrodžių gamintojas „Swatch“ padavė Malaiziją į teismą dėl „Pride“ laikrodžių konfiskavimo

Šveicarijos laikrodžių gamintoja „Swatch Group“ pateikė ieškinį prieš Malaizijos vyriausybę dėl laikrodžių konfiskavimo, kuriuose buvo atvaizduotos vaivorykštės vėliavos spalvos. Įmonė teigia, kad tai padarė žalą jos reputacijai.