Birželis 2023

Liepos 1 d. - Vilnius - ŽIV statuso patikrinimas: Nemokamai ir anonimiškai!

Labai kviečiame visus liepos 1 d. (šeštadienį) žygiuoti LGBTQ+ solidarumo eitynėse VILNIUS PRIDE 2023: VIS DAR EINAM!, o nuo 16 val. užsukti į dieninį renginį po Pride eitynių į @Downtown Forest ir išsitirti nuo ŽIV.

M. Norbutas: Klausimas Nausėdai – ką padarėte, kad Lietuvoje būtų apsaugotos visos šeimos?

Gitanas Nausėda skaitydamas metinį pranešimą Seime ne kartą pabrėžė šeimos svarbą ir nepakankamas politikų pastangas kurti palankesnę aplinką joms. Tiesa, savo kalboje užmiršo pasakyti, kad pats ignoruoja tam tikro tipo šeimas ir leidžia sau interpretuoti Konstituciją priešingai nei yra išaiškinęs Konstitucinis Teismas.

Tyrimas dėl Gražulio išpuolio tęsiasi jau metus. Pabaigos nematyti

2022 metų gegužę po balsavimo dėl Civilinės sąjungos įstatymo Seime Petras Gražulis užsipuolė kelis LGBTQ+ bendruomenei priklausančius asmenis ir juos vadino „išsigimėliais“, „pyd********“. Nukentėjusieji kreipėsi į policiją, tačiau žingsnių pareikšti įtarimus vis dar nematyti.

Fotografas Aaron Herrera: vyrus fotografuoti paskatino potraukis, kuris buvo draudžiamas (foto)

Meksikoje gimęs fotografas Aaron Herrera teigia, kad jį tyrinėti vyrų kūnus paskatino smalsumas. Vienoje iš savo darbų serijų jis nagrinėja fetišo temą ir tai, kaip odinis aksesuaras pakeičia savęs vertinimą.

Liepos 1 d. - Soho Vilnius - Vilnius Pride Closing Party

Kaip jau tapo įprasta, visus eitinių dalyvius pasitiksime itin spalvingu vakarėliu SOHO klube. Populiariausias LGBT klubas, daug davęs miestui ir visuomenei ne tik pramogine, kultūrine, bet ir socialine prasme, jau daugiau nei 16 metų žygiuoja ir demonstruojasi kartu!